Η Αγ. Πελαγία, 20 km από το Ηράκλειο, όντας ένα από τα γραφικότερα μέρη της Κρήτης. Κάθε χρόνο δέχεται χιλιάδες επισκέπτες απ'όλο τον κόσμο. Είναι κτισμένη αμφιθεατρικά μπροστά σ'ένα πανέμορφο και απάνεμο κόλπο με γαλάζια νερά ο οποίος έχει πιστοποιηθεί με μπλε σημαία.

Το τοπίο συνδυάζει βουνό και θάλασσα καθώς ορεινοί όγκοι εκτείνονται μέσα στη θάλασσα. Στην παραλία μπορείτε να βρείτε ταβέρνες και καφετέριες για όλα τα γούστα αλλά και ψαροταβέρνες που σερβίρουν φρέσκο ντόπιο ψάρι, καθώς το μέρος φημίζεται γι'αυτό. Επίσης υπάρχουν super - markets , souvenir - shop , internet caf é, και ότι άλλο μπορεί να κάνει άνετες τις διακοπές σας. Για τους λάτρεις της θάλασσας υπάρχει μια ποικιλία από θαλάσσια σπορ που μπορούν να κάνουν, ή απλώς να απολαύσουν τις βουτιές τους στην οργανωμένη πλαζ.

Η θέση του χωριού, μόλις 3 km από τον εθνικό δρόμο μπορεί να συνδυάσει τις διακοπές σας με εξορμήσεις σε αρχαιολογικά μουσεία στο Ηράκλειο, στο Μινωικό παλάτι της Κνωσού καθώς και σε άλλα αρχαιολογικά αξιοθέατα σε κοντινή απόσταση.Copyright © Marianna Apts 2007 | design by sws.gr